Άγιος Νικόλαος της Στέγης’

10Feb

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%236d4b0f” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1518245202243{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3469″ img_size=”500 x 500″ style=”vc_box_shadow” onclick=”img_link_large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text size=”0″]Μπορείτε να επισκεφθείτε την Βυζαντινή εκκλησία του ‘’Αγίου Νικολάου της Στέγης’’ 5 χλμ βόρεια της Κακοπετριάς. Η εκκλησία είναι διακοσμημένη με τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 11ο μέχρι τον 17ο αιώνα και θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Βυζαντινές εκκλησίες του νησιού και συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα της Ουνέσκο με την Παγκόσμια Κληρονομιά.

Η εκκλησία ‘’ Άγιος Νικόλαος της Στέγης’’ είναι ανοικτή:
• Τρίτη-Σάββατο 09.00 – 18.00 και
• Κυριακή: 11.00 – 16.00

Συνεχίζοντας την περιδιάβαση σας μπορείτε να θαυμάσετε τις εκκλησίες του 16ου αιώνα ‘’Παναγία η Θεοτόκος’’ και ‘’Άγιος Γεώργιος Περαχωρίτης’’ ή να επισκεφθείτε τις 3 μικρές Βυζαντινές εκκλησίες στο κοντινό χωριό Γαλάτα, το οποίο όπως και η Κακοπετριά διατηρεί τον παραδοσιακό αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα. Οι εκκλησίες ‘’Παναγία της Ποδίθου’’ που βρίσκεται στη λίστα της Ουνέσκο με την Παγκόσμια Κληρονομιά, ο ‘’Άγιος Σωζόμενος’’ και η ‘’Αγία Παρασκευή’’ κτίστηκαν στις αρχές του 16ου αιώνα και φέρουν μια ολοκληρωμένη σειρά Βυζαντινών τοιχογραφιών.

Ένας χώρος με πολύ ενδιαφέρον και παράδειγμα αγροτικής αρχιτεκτονικής στα σύνορα των χωριών Γαλάτα-Καλιάνα είναι το ‘’Χάνι Καλιάνων’’, ο παλιός μύλος ο οποίος έχει αναπαλαιωθεί.

Ένας άλλος συναρπαστικός χώρος που αξίζει να επισκεφθείτε είναι τα μεσαιωνικά γεφύρια Ελιά, Τζιελεφός και Ρουδιά τα οποία κτίστηκαν μεταξύ 16ου και 17ου αιώνα στα χωριά Φοινί και Πέρα Βάσα.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]